ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Αιώνια Άνοιξη

Το ερμηνευτικό μονοπάτι «ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΟΙΞΗ» επιδιώκει το βίωμα της χαράς σε επιλεγμένα σημεία του Μουσείου ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ προκειμένου να ενεργοποιήσει την συναισθηματική εμπλοκή και να αναπτύξει τις προσωπικές συσχετίσεις των συμμετεχόντων με τεκμήρια των συλλογών του Μουσείου.

Οι θεματικές των δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν και εμψυχώνονται είναι εμπνευσμένες από την Άνοιξη και τα κρυμμένα της μηνύματα στο μουσειολογικό αφήγημα. Επιδιώκουν την άσκηση των παιδιών σε πολυτροπικούς κώδικες έκφρασης καθώς τους δίνουν την ελευθερία να διερευνήσουν στο Μουσείο με αφετηρίες από επιλεγμένα ζωγραφικά έργα τέχνης για την ΑΝΟΙΞΗ το νόημα της «αιώνιας άνοιξης». Μέσα από πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες των έργων τέχνης προσκαλουνται οι συμμετέχοντες να δώσουν την απάντηση τους για το τι σημαίνει ΑΝΟΙΞΗ για αυτούς, για το σχολείο για την οικογένεια τους για τη ζωή… Υπονοώντας την ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΟΙΞΗ που αποζητά το Μουσείο…αλλά και όλοι μας μετά τους ατέλειωτους χειμώνες της πανδημίας. Γιατί «την Άνοιξη αν δεν την βρεις … την φτιάχνεις!!» (Οδυσσέας Ελύτης)

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρία Δρακάκη Μέλος της ομάδας Επιστημονικού Έργου του Μουσείου, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TOP