ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ενώνουμε λέξεις, φτιάχνουμε αφηγήσεις
για την πολιτισμική δημοκρατία

Ιδέα-Εμψύχωση: Μαρία Α. Δρακάκη Επιμελήτρια Μουσείου Σχολικής Ζωής
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΛΕΞΕΙΣ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ και νοηματοδοτήσεις για την έννοια της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη ΣΗΜΕΡΑ. Με αφετηρίες από τα 100 βιβλία του ΕΚΕΒΙ στον μπλε σάκο(κινητή θεματική βιβλιοθήκη που ταξίδευε στα σχολεία του προγράμματος “ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός” που μιλούν για το κλασικό ιδεώδες και την αρχαία Ελλάδα και φιλοξενούνται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων.

Σκοπός ο προσδιορισμός από τους συμμετέχοντες του νοήματος της πολιτισμικής δημοκρατίας και η συνειδητοποίηση της κρίσιμης σημασίας της στην κοινότητα. Ο στόχος είναι η έμπνευση μέσα από την πλουραλιστική επιλογή 100 τίτλων βιβλίων από Έλληνες και ξένους συγγραφείς απο το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου τότε και με τους άξονες φιλαναγνωσίας που είχε θέσει, να επανα-νοηματοδοτήσουμε την έννοια “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτισμικό γίγνεσθαι.

Οι προτάσεις των μελών των ομάδων που θα συμμετάσχουν θα γεμίσουν εκ νέου έναν από τους μπλε σάκους που φιλοξενεί το Μουσείο Σχολικής Ζωής προκειμένου να ταξιδέψει η μικρή κινητή βιβλιοθήκη τη νέα σχολική χρονιά με το θέμα “ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και το βίωμα της συγκίνησης των τεχνών σε νέους χώρους πολιτισμικής αναφοράς. Νέες προτάσεις διαφορετικών τίτλων βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, απευθείας από το ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, όλων αυτών που αγαπούν το βιβλίο... Με επιδίωξη να αναπτυχθούν νέοι διάλογοι και αφηγήσεις με δραστηριότητες φιλαναγνωσίας ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για τη σύνδεση ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και με γέφυρα πάντα την απόλαυση του ΒΙΒΛΙΟΥ.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι το Σάββατο 29 Ιουνίου τις ώρες 11.00-12.30 το πρωι.

Απευθύνεται σε ενήλικες και σε οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και πάνω ….

Απαραίτητη η δήλωση σύμμετοχής στον ιστότοπο του Μουσείου Σχολικής Ζωής www.school-life.gr στο πεδίο “ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ”

Δήλωση συμμετοχής στο Ερμηνευτικό Μονοπάτι "Ενώνουμε λέξεις, φτιάχνουμε αφηγήσεις για την πολιτισμική δημοκρατία"

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 11.00-12.30 το πρωί Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά

Ημερομηνία & Ώρα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

  1. Για την έννοια της πολιτισμικής δημοκρατίας διαβάστε αναλυτικά εδώ
    https://www.haniotika-nea.gr/os-politismiki-dimokratia/

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TOP