ΔΡΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Με το βλέμμα στο σύμπαν

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου με το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας με αφορμή το έτος 2015 που χαρακτηρίστηκε ως «έτος φωτός και νέων τεχνολογιών διοργανώθηκαν ποικίλες δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με τη συνέργεια των δύο συλλόγων όπως ανοιχτές διαλέξεις για το σύμπαν, έκθεση αστροφωτογραφίας και εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για αυτή την έκθεση καθώς και εργαστήρια φιλαναγνωσίας για οικογένειες

Διαβάστε σχετικά την ταυτότητα εργαστήριου φιλαναγνωσίας για οικογένειες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εργαστήριο φιλαναγνωσίας για οικογένειες με αφετηρία το περίφημο έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh "Έναστρη νύχτα" στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Μουσείου την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015, στις 12.00.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες.

Το εργαστήριο, που σχεδίασε και θα εμψυχώσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου-εκπαιδευτικός Μαρία Δρακάκη, πραγματοποιείται σε σύνδεση με τις δράσεις "Με το βλέμμα στο σύμπαν", που οργανώνονται από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Δήμο Χανίων, τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, με αφορμή τον χαρακτηρισμό του 2015 ως διεθνούς έτους φωτός και νέων τεχνολογιών με βάση το φως.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α΄ Τάξης Δημοτικού, που θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από έναν γονέα.

Στο εργαστήριο θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο της Φιλίας Δενδρινού: "Το καπέλο του καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ - Vincent van Gogh" (1853-1890), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2010 και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επικοινωνήσουν επιπλέον με έργα του ερασιτέχνη αστροφωτογράφου, Χρήστου Κοτσαύτη, από την έκθεση αστροφωτογραφίας του βαθέως ουρανού, που φιλοξενείται στο Μουσείο αυτό το διάστημα έως τον Δεκέμβριο του 2015.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

  1. https://www.chania.gr/enimerosi/arxeioDT-2015/astronomia1092015.html
  2. https://www.ertnews.gr/eidiseis/chania-to-astro-ton-christougennon/
  3. https://www.haniotika-nea.gr/omilia-gia-to-astro-ton-christougennon-2/
  4. https://www.neakriti.gr/article/kriti/hania/1273751/bradia-dialeksewn-kai-astroparatirisis-sta-xania/
  5. https://eparxiakofos.gr/sto-mousio-scholikis-zois-logotechniki-vradia-me-aroma-mousikis/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TOP