ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Μετα-Μόρφωση

Ένα καλλιτεχνικό έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό από το Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων με αφορμή το έτος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 2020, επιστρατεύοντας την εικόνα τον ήχο την καλλιτεχνική φωτογραφία και δυναμικά ψηφιακά μέσα. Η βασική του ιδέα αντλεί στοιχεία από τη συλλογή του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός» και συγκεκριμένα τους «ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ».

Τι είναι η διδασκαλία, αν όχι τέχνη; Τι είναι η τέχνη, αν όχι διδασκαλία; Τα συναισθήματα παίρνουν μορφή ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και διδάσκουν σε μικρούς και μεγάλους, με τρόπο λυτρωτικό, τα πιο ουσιαστικά νοήματα. Όπως οι μυθολογικοί ήρωες μεταμορφώνονται σε αστερισμούς, προβάλλοντας έναν φωτεινό χάρτη της διαχρονικότητας της ανθρώπινης εμπειρίας.

VIDEO ART «ΜΕΤΑ ΜΟΡΦΩΣΗ»

Δημιουργοί του VIDEO ART με τον τίτλο «ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ» η Georgina Andrei - Αρχιτέκτων Μηχανικός και ο Αλέξης Βεζονιαράκης – Φυσικός.

Στο συγκεκριμένο ερμηνευτικό μονοπάτι οι συμμετέχοντες μέσα από τον διάλογο της λογοτεχνίας με τη ζωγραφική αλλά και τη μουσική προσεγγίζουν την πολυτροπικότητα του video art της βιντεοτέχνης διερευνώντας πώς τα βασικά μορφικά στοιχεία, σημείο, γραμμή και σχήμα της εικαστικής γλώσσας μεταμορφώνουν αισθητικά και δυναμικά τη συνάντηση τριών μορφών τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική πολυαισθητηριακή εμπειρία εμβύθισης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TOP