ΔΡΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Philoxenia Art

O Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Δια-δικτύωση» προσκαλεί μουσεία, χώρους τέχνης και συλλογικότητες πολιτισμού της Κρήτης να δανείσουν ένα έργο τέχνης-, έκθεμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων το οποίο θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Μουσείου για τον μήνα Μάιο.

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου θα επιχειρήσει μέσα από βιωματικά εργαστήρια τέχνης για διάφορες ομάδες κοινού με τον τίτλο Philoxenia Art να αναδείξει πολλαπλές συμβολικές συνδέσεις ανάμεσα στα εκθέματα που θα φιλοξενηθούν και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ τους με βάση μια κομβική έννοια (λ.χ. δεσμός, φιλοξενία, ξένος)

Επιπλέον η φιλοξενία των εκθεμάτων στο Μουσείο Σχολικής Ζωής θα αναδείξει τη διαχρονική σπουδαιότητα της φιλοξενίας για την ανάπτυξη της συλλογικότητας, της επικοινωνίας, της γόνιμης αλληλεπίδρασης. Επίσης θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό των Χανίων να προσεγγίσει με έναν πρωτότυπο τρόπο ζωντανά «κομμάτια» των Μουσείων του νησιού λειτουργώντας ως πρεσβευτής. Οι πολλαπλές ερμηνείες από το Philoxenia ART επίσης θα ενδυναμώσουν την εξωστρέφεια των Μουσείων που θα συνεργαστούν, θα εμπλουτίσουν την επικοινωνιακή πολιτική τους και θα ανατροφοδοτήσουν το διάλογο για μια δια-δικτύωση των Μουσείων του νησιού πέρα από το ψηφιακό τοπίο σε ένα μουσειακό χώρο εκπαίδευσης που απελευθερώνει δυναμική μέσα από τις εμψυχώσεις των εκθεμάτων του σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο αναφοράς. Τα Μουσεία που θα λάβουν μέρος θα έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν σε ένα από τα εργαστήρια δια εκπροσώπου τους και να προβάλλουν τη δράση στην ιστοσελίδα τους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Μαΐου και 26 και 27 Μαΐου και θα είναι ανοικτά στο κοινό το οποίο θα κληθεί να δηλώσει συμμετοχή ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εργαστηρίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

  1. https://ami.ics.forth.gr/en/installation/philoxenia-art/
  2. https://flashnews.gr/post/353148/philoxenia-art-sto-moyseio-sxolikhs-zwhs-toy-dhmoy-xaniwn/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TOP