ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

Σύλλογος Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής ιδρύθηκε το 2005. Στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου που αναπαλαιώθηκε και στεγάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων Κύρια επιδίωξη του συλλόγου να ευαισθητοποιήσει άτομα και φορείς ως προς την αποστολή και το έργο του Μουσείου Σχολικής ζωής.

Ο Σύλλογος Φίλων ιδρύθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε πρώτη φάση και τη χώρα ευρύτερα για την αποστολή και το όραμα του Μουσείου Για το λόγο αυτό οργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις με ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα συμπράττοντας συχνά με συναφείς πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αξιοποιώντας την τέχνη επιδιώκει να παρέχει σε διάφορες ομάδες κοινού στο χώρο του Μουσείου, δυνατότητες για πολλαπλές αναγνώσεις της ιστορίας της εκπαίδευσης, κατάλληλα ερμηνευτικά εργαλεία για την κατανόηση εκθεμάτων που σχετίζονται με ποικίλες πτυχές της σχολικής ζωής.

Πρωταρχικός σκοπός η προώθηση της ιδέας του Μουσείου, η ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο και την αποστολή του Μουσείου, η ενεργοποίηση, η ανάπτυξη του αριθμού των εθελοντών - φίλων ώστε να ενισχύεται το έργο του Μουσείου και παράλληλα να προβάλλεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

https://silogosfilonmsl.wixsite.com/school-life-museum

Ιστορία

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής ιδρύθηκε το 2005. Η έδρα του βρίσκεται στο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεροκούρου που αναπαλαιώθηκε και στεγάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων από το 2006. Κύρια επιδίωξη του συλλόγου να ευαισθητοποιήσει άτομα και φορείς ως προς την αποστολή και το έργο του Μουσείου Σχολικής ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό μέλημα του να σχεδιάζει και να εμψυχώνει πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια τέχνης και παράλληλες πολιτιστικές εκπαιδευτικές ενημερωτικές δράσεις στην κοινότητα συνδέοντας δημιουργικά την εκπαιδευτική πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Μακροπρόθεσμος στόχος του όχι μόνο η ευαισθητοποίηση, αλλά κυρίως η συμμετοχή και η συνειδητοποίηση των πολιτιστικών αγαθών του Μουσείου από διάφορες ομάδες επισκεπτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαρία Δρακάκη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέσποινα Μπολάκη

Γραμματέας: Αριστόκριτος Τομαζινακης

Ταμίας: Βανέσα Μυγιάκη

Μέλη: Ευαγγελία Νικάκη, Χριστίνη Κανιτσάκη, Αικατερίνη Καρυωτάκη

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενεργητική σας ανταπόκριση, το συνεχές σας ενδιαφέρον, αλλά και την εμπιστοσύνη σας στο έργο και την αποστολή του Μουσείου!!!!

Τα πρώτα 10 χρόνια δράσης του Συλλόγου Φίλων

Ενημερωθείτε για τα Νέα του Συλλόγου Φίλων ΜΣΖ

Read more +29 Αυγούστου 2022 By Μουσείο Σχολικής Ζωής in Νέα, Τα Νέα των Φίλων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2022

Read more +25 Αυγούστου 2022 By Μουσείο Σχολικής Ζωής in Τα Νέα των Φίλων

Ένα ποίημα για το Μουσείο

Read more +24 Αυγούστου 2022 By Μουσείο Σχολικής Ζωής in Τα Νέα των Φίλων

Η ποίηση των άστρων στης μουσικής τον γαλαξία

Read more +01 Ιουνίου 2022 By Μουσείο Σχολικής Ζωής in Τα Νέα των Φίλων

Αναπνέοντας κιμωλία

TOP