ΔΡΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Δράσεις - Συνέργειες

Το Μουσείο ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΥΛΟΠΟΙΕΙ πρωτότυπες δράσεις και διεπιστημονικές συνέργειες ώστε οι διάφορες ομάδες του κοινού του να ευαισθητοποιούνται, να συμμετέχουν και να συνειδητοποιούν την πολυσημία της παιδευτικής δύναμης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου

Οι δράσεις - συνέργειες που πραγματοποιεί είναι:

  • Συλλογή προφορικών μαρτυριών που συνδέονται με τις συλλογές του Μουσείου και το θεματικό άξονα της νέας περιοδικής έκθεσης.
  • Θεατρικές παραστάσεις και εμψυχώσεις θεατρικού παιχνιδιού στον περιβάλλοντα χώρο του, αλλά και μουσικές ερμηνείες με αφετηρίες από μελοποιημένη ποίηση.
  • Μικρής διάρκειας καλλιτεχνικές δράσεις διαλόγου τεχνών στον χώρο δραστηριοτήτων Philoxenia ART του Μουσείου
  • Μικρής διάρκειας εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών που θα εκθέτουν σε εκθεσιακούς χώρους του Δήμου Χανίων αλλά θα παραχωρούν ένα έως δύο έργα για φιλοξενία ως βασικό παιδαγωγικό μέσο εμψύχωσης ανά μήνα το οποίο θα λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη και βάση για τις ερμηνευτικές δραστηριότητες του Μουσείου.
  • Παρουσιάσεις βιβλίων με εμψυχώσεις δράσεων φιλαναγνωσίας
  • Ανοιχτές δράσεις τέχνης σε δημόσιους χώρους της πόλης και συμμετοχή του μαθητικού πληθυσμού από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με εμψυχώσεις από το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ (με αφορμή επετείους και θεσμοθετημένα φεστιβάλ )
  • Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματαErasmus+ όλων των τύπων αφού διαθέτει μια πολύχρονη εμπειρία (από το 2000) συμμετοχής σε ευρωπαϊκές συμπράξεις όλων των τύπων μέσω του Συλλόγου Φίλων του (βλέπε σχετικά παραδείγματα διαβάζοντας για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων)

 

Επικοινωνήστε μαζί μας ….. αν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε αντίστοιχες δράσεις και συνέργειες με το Μουσείο Σχολικής Ζωής ή αν θέλετε να μοιραστείτε μια άλλη ιδέα.

Ενδεικτικές Δράσεις του Μουσείου Σχολικής Ζωής

TOP