ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Προϋπόθεση 2

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής υπηρετεί τις αρχές της πολιτισμικής δημοκρατίας και η αποστολή του επικεντρώνεται στο να εξαλείφει τα εμπόδια και τις ανισότητες στην πρόσληψη, αλλά και την προσφορά των πολιτισμικών έργων μέσα από τη βιωματική τους σύνδεση με το κοινό σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο αναφοράς

Το εγχείρημα «Προϋπόθεση 2» σηματοδοτεί μια ενότητα βραχύχρονων εικαστικών εκθέσεων κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες θα τεκμηριώσουν βιωματικά στην κοινότητα την αξία της συμπερίληψης θέτοντας τη διαφορετικότητα σε διάλογο δια της τέχνης, προβάλλοντας την ως πολιτισμικό πλουραλισμό. Πρωταρχικό μέλημα του Μουσείου το βιωματικό μήνυμα της συμπερίληψης όχι μονάχα από το κοινό, αλλά και από όλους τους συμμετέχοντες επιμελητές, δημιουργούς, εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα θα επιδιώξει:
• την καθιέρωση της συμπερίληψης στον πολιτισμό στην πράξη, μέσα από την εκπαίδευση «δια της τέχνης» (βλ. σχετικά στον ιστότοπο του Μουσείου ερμηνευτικά μονοπάτια https://school-life.gr/ermineytika-monopatia)
• τη δυνατότητα δύο εικαστικοί δημιουργοί «με εμπόδια και χωρίς εμπόδια στη ζωή», να συναντώνται στον ίδιο εκθεσιακό χώρο με ισότιμους όρους πολλαπλών αναγνώσεων και ερμηνείας από το κοινό.
• τη διαμεσολάβηση τεκμηρίωσης στο εκθεσιακό αφήγημα με ισότιμους όρους επικοινωνιακής αμοιβαιότητας, διάδρασης, από δύο επιμελητές που προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (ιστορία της τέχνης και πολιτισμική επικοινωνία).
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής αποτελεί πολιτιστικό οργανισμό ο οποίος εξελίσσεται δυναμικά με την υποστήριξη του Δημάρχου Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, για τη συγκρότηση της νέας οργανωσιακής ταυτότητάς του. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, για την πολύτιμη στήριξη του εγχειρήματος. Τέλος, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ για την συνεχή φροντίδα και συνεργασία!

Όλες οι εκθέσεις

TOP